Щоденна чашка чорного чаю може допомогти покращити рівень цукру в крові та зменшити ризик розвитку діабету

28/10/2023
Щоденна чашка чорного чаю може допомогти покращити рівень цукру в крові та зменшити ризик розвитку діабету

     Нові дослідження показали, що щоденне споживання чашки чорного чаю може зменшити ризик розвитку діабету 2-го типу. Автори дослідження зауважують, що необхідно провести більше досліджень для підтвердження клінічних користей чорного чаю, проте регулярне споживання чорного чаю є корисною звичкою з низьким ризиком для здоров'я. Експерти рекомендують пацієнтам вибирати натуральний чорний чай без штучних підсолоджувачів. Нове дослідження виявило, що щоденна чашка чорного чаю може допомогти зменшити ризик розвитку діабету 2-го типу у дорослих.

     За результатами дослідження особи, які вживають чорний чай щодня, мають на 53% менший ризик переддіабету та на 47% менший ризик діабету 2-го типу.

     Переддіабет характеризується високим рівнем цукру в крові; діабет 2-го типу відзначається інсулінорезистентністю, коли організм має проблеми з обробкою цукру як джерела енергії.

     Це дослідження показало, що в Китаї звичайне споживання чаю, зокрема чорного чаю, пов'язане із зменшенням ризику як переддіабету, так і діабету.

     Попередні дослідження показали численні корисні властивості споживання чаю, такі як зниження запалення та покращення чутливості до інсуліну.

     Нове дослідження сфокусоване на іншому аспекті ризику розвитку діабету.

    Воно показало, що це пов'язано зі збільшеним виходом глюкози з сечею, що також може сприяти покращенню глікемічних показників.

     Оскільки в дослідженні використовувалися дані, зібрані шляхом стандартизованих опитувальників серед населення, тож для підтвердження клінічних користей чорного чаю потрібні додаткові міжвідомчі випробування.

     Але висновки нового дослідження все одно можуть бути легко впроваджені як малоризикова звичка для підтримки здорового способу життя.

Читайте також: “Дослідження показують, що дані зі спалювання калорій на кардіотренажерах часто є недостовірними

Як чорний чай впливає на рівень цукру в крові та ризик розвитку діабету

     Основний механізм впливу чорного чаю на ризик розвитку діабету може бути пов'язаний зі збільшеною екскрецією глюкози в сечі, а також покращеною чутливістю до інсуліну.

     Чорний чай може працювати разом з нирками, щоб вивести глюкозу з крові в сечу, а також покращити чутливість до інсуліну в м'язах та жирах.

     Дослідження показує, що чорний чай, зокрема, містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають знизити оксидативний стрес і зменшити ризик розвитку хронічних захворювань.

     Дослідження 2018 року продемонструвало вплив споживання чорного чаю на рівень цукру в крові, давши учасникам випити напій з високим вмістом цукру, поєднаний або з низькою, або з високою концентрацією чорного чаю, або плацебо. Учасники, які пили чорний чай з низькою або високою концентрацією, мали нижчий рівень цукру в крові порівняно з тими, хто пив плацебо.

     Теафлавіни та теарубігіни можуть знижувати рівень холестерину та цукру в кров.

Читайте також: “Корисні властивості капсаїцину для здоров'я

Що таке чорний чай?

 

    Чорний чай - це високо окиснений чай. Окрім тривалості окиснення, чорний чай унікальний своїм виробництвом та єдиний, який включає мікробний процес бродіння.

     Чорний чай має різноманітні переваги, які сприяють загальному самопочуттю, що, в свою чергу, може зменшити ризик розвитку діабету.

     Катехіни з чаю улун також були показані в деяких дослідженнях для зниження маси тіла та зменшення жиру в організмі. Він також впливає на вид бактерій у кишечнику, які можуть грати роль в зменшенні ризику розвитку діабету, сприяючи зростанню корисних бактерій та заважаючи росту шкідливих бактерій.

     Чорний чай може модулювати екскрецію глюкози в нирках, що означає, що з організму може виділятися більше глюкози, знижуючи ризик високого рівня цукру в крові та діабету.

     Крім того, унікальний процес бродіння призводить до утворення біоактивних сполук, які мають антиоксидантну та протизапальну дію, яка підвищує чутливість до інсуліну та роботу бета-кліток у підшлунковій залозі.

     Діабет спричиняється або зменшенням виробництва інсуліну з підшлункової залози, або зменшеною чутливістю до інсуліну. Коли виробництво та чутливість до інсуліну покращуються, ризик розвитку діабету знижується.

     Нарешті, чорний чай може покращувати дію інсуліну, покращувати інсулінорезистентність, захищати бета-клітини в підшлунковій залозі, що виробляють інсулін, видаляти вільні радикали з організму та зменшувати запалення.

     Якщо ви вибираєте чорний чай для себе, краще вибирати натуральний чорний чай без додавання штучних інгредієнтів.

     Хоча ще потрібні додаткові дослідження для підтвердження впливу чорного чаю на ризик розвитку діабету, включення чорного чаю до вашого щоденного раціону все одно є корисною річчю.

     Спостереження підтримують ідею регулярного споживання чаю, особливо чорного чаю, як безпечного та доступного дієтичного підходу для зменшення ризику переддіабету та діабету.

Читайте також: “Послідовність харчування: як порядок, в якому ви споживаєте їжу, може вплинути на рівень цукру в крові

Комментарии

Сообщения не найдены

Написать отзыв